Κορονοϊός: 12 νέοι θάνατοι σε λίγες ώρες

Aκόμα μια δύσκολη μέρα για την Ελλάδα

Mία ακόμα δύσκολη ημέρα για την χώρα μας λόγω κορονοϊού. Μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους 12 ακόμη άνθρωποι από επιπλοκές του κορονοϊού, την πρώτη ημέρα εφαρμογής του καθολικού lockdown, που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Στους 732 οι νεκροί στη χώρα
Τις τελευταίες ώρες η μακάβρια λίστα των νεκρών του κορονοϊού έφτασε τους 732 στον αριθμό καθώς την τελευταία τους πνοή άφησαν:

Ένας 90χρονος στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
Ένας 94χρονος στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Τέσσερις ασθενείς στις Σέρρες. Μια 79χρονη, μια 71χρονη, μια 82χρονη και ένας 72χρονος που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης.
Ένας 70χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη
Μια 83χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Έναν 65χρονο από το νοσοκομείο «Αλεξανδρούπολης»
Μια 68χρονη από το ΑΧΕΠΑ
Έναν 83χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Μια 90χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».
Η γενικότερη εικόνα στα νοσοκομεία

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο lockdown με 1.854 ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχοντας νοσήσει με λοίμωξη Covid-19. Οι διασωληνωμένοι στις 27 Οκτωβρίου, την ημέρα… επανεμφάνισης του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν ακριβώς οι μισοί από τους 204 ασθενείς που βρίσκονταν χθες με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω επιπλοκών του κορονοϊού. Το 60% των διασωληνωμένων ήταν τότε στα νοσοκομεία της Αττικής.

Πλέον, αυτό έχει αλλάξει ανατρεπτικά, καθώς το μείζον πρόβλημα της επιδημίας οπως αυτό αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία με ασθενείς, βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα. Η επιδημία έχοντας ως επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στο λεκανοπέδιο Αττικής η επιδημία παραμένει σε ήπια αυξητική τάση.

Σχετικά άρθρα