Κορονοϊός: 30 κρούσματα σε γηροκομείο στη Θέρμη!

Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν πέντε εργαζόμενοι, αλλά και ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Από τον κορονοϊό «χτυπήθηκε» μια ακόμα μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος», που βρίσκεται στη Θέρμη. Σε αυτό εντοπίστηκαν συνολικά 30 κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα 5 είναι εργαζόμενοι, ενώ τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν περιθαλπόμενους.

Μέχρι στιγμής κάποιος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, προκειμένου να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Voria.gr ό διευθυντής της μονάδας Νίκος Μακραντωνάκης, σε δηλλωσεις που έκανε τόνισε πωε τα πρώτα κρούσματα που βρέθηκαν εντοπίστηκαν πριν από δέκα μέρες, κατά την διάρκεια προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό σε τρεις εργαζόμενους.

Και οι τρεις εργαζόμενοι βρέθηκαν ασυμπτωματικοί, κάτι που είχε σαν συνέπεια να τεθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ σε ελέγχους που έγιναν σε ασθενείς επτά βρέθηκαν θετικοί. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μπουν σε ξεχωριστή πτέρυγα όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από εκεί κι έπειτα, σ΄ότι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους 20 2 εργαζομένους και 18 περαιθαλπόμενους, αυτοί διαγνώστηκαν πέντε μέρες μετά. «Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε. Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτίριο, ώστε να είναι απομονωμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακραντωνάκης.

Ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή του γηροκομείου, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Έχουμε πάρει καθαριστικά αέρος, κάνουμε καθημερινά απολυμάνσεις, λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα. Κάνουμε έναν απέραντο αγώνα με ένα διαρκές άγχος, γιατί περιθάλπουμε βαριά περιστατικά» τόνισε ο ίδιος.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί εδώ, πως η εν λόγω μονάδα φιλοξενεί συνολικά 50 ηλικιωμένους, ενώ το τελευταίο δίμηνο δεν έχει δεχτεί κανέναν νέο ασθενή.

Σχετικά άρθρα