Κορονοϊός: 52 αστυνομικοί θετικοί στον ιό

190 σε καραντίνα

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελληνική Αστυνομία προκαλώντας ανησυχία στις Αρχές. Όπως μετέδωσε στο OPEN TV η προϊσταμένη του αστυνομικού ρεπορτάζ, Μίνα Καραμήτρου, συνολικά 52 αστυνομικοί έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό ενώ 190 έχουν μπει, μέχρι στιγμής, σε προληπτική καραντίνα.

Παράλληλα, την Κυριακή 13 Αυγούστου 16 κρατούμενοι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και όλοι τους έχουν μεταφερθεί στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στην Αμυγδαλέζα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί του τμήματος βγήκαν αρνητικοί στα τεστ κορονοϊού, στα οποία υποβλήθηκαν.

Εξαιτίας της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην ΕΛ.ΑΣ.,λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί για να προμηθευτούν οι υπηρεσίες υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

Επιπλέον, γιατρός της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου στην Κατεχάκη και όποιος αστυνομικός έχει το παραμικρό σύμπτωμα θα μπορεί με ένα παραπεμπτικό που θα του δίνει ο γιατρός να κάνει τεστ κορονοϊού σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο.

Σχετικά άρθρα