Κορονοϊός: Ανησυχία για τους 107 νοσηλευόμενους στη Θεσσαλονίκη

Επτά οι διασωληνωμένοι

Έντονη ανησυχία προκαλεί η «έκρηξη» κρουσμάτων του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη, με τους νοσηλευόμενους να ξεπερνούν πλέον τους 100.

Μάλιστα, στην ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα έφτασαν τα 30. Όπως αναφέρει το voria.gr, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Ιπποκράτειο νοσηλεύονταν συνολικά 107 άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, εκ των οποίων τα επτά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, πηγές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναφέρουν ότι νοσηλεύονται 44 ασθενείς με κορονοϊό και από αυτούς οι πέντε είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα, τα 14 άτομα που νοσηλεύονται προέρχονται από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ σε κλινική COVID-19 του νοσοκομείου Παπανικολάου βρίσκονται 46 άτομα με κορονοϊό, εκ των οποίων τα δύο διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στους νοσηλευόμενους συμπεριλαμβάνονται και 21 ασθενείς – θετικοί στον ιό από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Παράλληλα, άλλοι 16 ηλικιωμένοι από τον ίδιο οίκο ευγηρίας νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο έγινε το τρίτο νοσοκομείο αναφοράς για COVID-19 στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο νοσοκομείο, που διαθέτει τμήμα Covid για βρέφη, νοσηλεύεται και το αγοράκι 27 ημερών που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και είναι εκτός κινδύνου.

Σχετικά άρθρα