Κορωνοϊός: Απίστευτες εικόνες στη Βραζιλία!

Δεν πέφτει καρφίτσα στις παραλίες

Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει του 6.450 σε όλον τον κόσμο, στη Βραζιλία μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας οι πολίτες πήγαν στην παραλία!

Η εικόνα που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuter’s στο Instagram είναι σοκαριστική δεδομένου ότι ολόκληρος ο πλανήτης, με κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις, βρίσκεται σε πανικό από την ταχύτατη εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Χιλιάδες άτομα απολαμβάνουν το καλοκαίρι τους και τις υψηλές θερμοκρασίες στη παραλία Iapanema όπου κυριολεκτικά δεν πέφτει καρφίτσα.

Ως το Σάββατο (14/3), το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε 121 κρούσματα του κορωνοϊού, 23 περισσότερα από αυτά που επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή (13/3).

Οι Αρχές στο Σαο Πάολο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τις δύο πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία, διέταξαν μάλιστα να κλείσουν τα σχολεία.

Ωστόσο ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ο ιός «χτύπησε» και τη Βραζιλία παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα