Κορωνοϊός: Δεκάδες ύποπτα περιστατικά προς έλεγχο στα νοσοκομεία

Στο μικροσκόπιο κρούσματα μετά την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη

Έντονη ανησυχία φαίνεται ότι επικρατεί σε εκατοντάδες πολίτες τις τελευταίες μέρες που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία, αλλά ειδικά τις τελευταίες ώρες οπότε και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες μας σπεύδουν με ιδίαν θέληση στα διάφορα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να εξετασθούν εργαστηριακά για τον νέο κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο ειδικά εκείνους τους πολίτες που ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr εξετάζονται άλλα δύο περιστατικά επίσης στη συμπρωτεύουσα.

Είναι ενδεικτικό, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι Υγειονομικών Yπηρεσιών στο ethnos.gr, ότι καθημερινά πλέον ελέγχονται για κορωνοϊό ακόμη και 25 με 30 περιπτώσεις πολιτών.

EΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Συναγερμός έχει σημάνει τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς αρκετοί είναι οι πολίτες που ζητούν να εξεταστούν. Ασθενείς αλλά και συγγενείς ασθενών εκφράζουν φόβους μην τυχόν και μολυνθούν από τον κορωνοϊό, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει τόσο την έντονη ανησυχία που επικρατεί όσο και το στίγμα που μπορεί να δημιουργηθεί απέναντι σε όσους νοσήσουν από τον νέο ιό. Οι ειδικοί πάντως επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ήπια και οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν.

Από την άλλη, στο υπουργείο Υγείας αλλά και στον ΕΟΔΥ οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες με τον υπουργό Υγείας να μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη ετοιμότητας της χώρας, ενώ οι επιστήμονες που έχουν τεθεί επικεφαλής για τον κορωνοϊό επιχειρούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού ώστε να μην χρειασθεί να τεθούν σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα που έχουν προσδιορισθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα