Κορονοϊός: Εφιάλτης στην Βρετανία

Υπολογίζουν από 20.000 ως 50.000 θανάτους

Το “καλό” και το “κακό” σενάριο για τους θανάτους από κορωνοϊό στη Βρετανία αποκάλυψε πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας μάλιστα πως η κορύφωση των θανάτων αναμένεται την Κυριακή του Πάσχα!
Το χειρότερο σενάριο της κυβέρνησης στη Βρετανία προβλέπει 50.000 θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, αν δεν τηρηθεί η αυτοαπομόνωση, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν οδεύει επί του παρόντος σε αυτή την πορεία για έναν αριθμό θανάτων τέτοιου μεγέθους, δήλωσε μια πηγή με γνώση των κυβερνητικών συζητήσεων.

Σύμφωνα με την πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος, η ημέρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων προβλέπεται να είναι η 12η Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα.

Το αποκαλούμενο καλύτερο σενάριο κάνει λόγο για 20.000 θανάτους στη Βρετανία, σύμφωνα την πηγή.

Μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έχοντας διαγνωστεί με τον Covid-19 στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε χθες μέσα σε διάστημα μιας μέρας κατά 24%, φτάνοντας τους 2.921.

Ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) δήλωσε την Κυριακή ότι η Μεγάλη Βρετανία θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους.

Μελέτη του Imperial College που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα ανέφερε πως χωρίς την λήψη κανενός μέτρου, ο ιός θα είχε προκαλέσει το θάνατο πάνω από μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στην Βρετανία και 2,2 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα