Κορονοϊός: Έλεγχοι και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε μοναστήρια και εκκλησίες

Για να μην υπάρξει συνωστισμός

Πολλές και μεγάλες είναι οι γιορτές που έρχονται τις επόμενες ημέρες και οι αστυνομικές αρχές είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού. Σκοπός της ΕΛ.ΑΣ. είναι να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους πιστούς, όπως ακριβώς συνέβη και κατά τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ετοιμάσει ένα ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο με ελέγχους και μπλόκα, προκειμένου να μην γίνουμε μάρτυρες εικόνων συνωστισμού σε εκκλησίες και μοναστήρια. Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές της χώρας. Σύμφωνα με το Open, δόθηκαν κατευθύνσεις ώστε οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να μην προσέξουν μόνο τις εκκλησίες, αλλά και τα μοναστήρια που υπάρχουν στην επαρχία.

Ενόψει του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Δήμαρχο της ομώνυμης πόλης της Αθήνας, Λάμπρο Μίχο και τον κάλεσε να ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. Αργά το απόγευμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Πειραιά αλλά και τον δήμαρχο, καθώς στον Πειραιά υπάρχουν οι δύο μεγάλες εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, που γιορτάζουν μέσα τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα