Κορονοϊός: Έρευνα-ΣΟΚ από το Αριστοτέλειο

«2.000 κρούσματα την ημέρα τον Δεκέμβριο!»

Την άποψή του ότι τα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού θα αυξηθούν σημαντικά μέσα στο προσεχές διάστημα εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA εξήγησε πως τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται από 200 έως 260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα φτάσουν τα 2000, ενώ εξήγησε ότι οι αριθμοί προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Στην συνέχεια τόνισε ότι τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν σε περίπτωση που υπάρξουν νέα μέτρα και η κατάλληλη προετοιμασία, ενώ τόνισε πως τα βασικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού είναι η χρήση της μάσκα, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής.

Παράλληλα τόνισε πως μέτρα όπως η τηλεργασία που πρέπει να ενταθεί βάζουν φρένο σρον ιό, ενώ έκανε λόγο για μία συσκευή που έχει κατασκευαστεί στο πανεπιστήμιο η οποία έχει σαν στόχο να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η συγκεκριμένη συσκευή όταν θα βρίσκεται σε κλειστούς χώρους απορροφά τον αέρα, στην συνέχεια τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα εντός της και έπειτα βγάζει καθαρό τον αέρα χωρίς ιικό φορτίο.

«Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κορονοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα έπρεπε οι συσκευές αυτές να τοποθετηθούν σε άλλα σχολεία υποστήριξε ότι θα ήταν καλό να μπουν όπου δεν μπορούν να τηρηθούν εύκολα οι αποστάσεις.

Σχετικά άρθρα