Κορονοϊός – Γαλλία: Ανακοινώθηκαν 1.341 νέοι θάνατοι

Σοκάρουν τα νούμερα που δημοσιεύονται

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τη Γαλλία η οποία μετρά 1.341 θανάτους σε μια ημέρα. Την ίδια στιγμή, ξεπερνούν τους 12.210 οι νεκροί από τον κορονοϊό όπου αυτή η χώρα μετρά 424 νέους θανάτους μόνο στα νοσοκομεία, ενώ οι νεκροί στα γηροκομεία της χώρας ανέρχονται πλέον συνολικά σε 4.166. Ο αριθμός των νεκρών την Τετάρτη στη Γαλλία από τη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορονοϊός ανερχόταν σε 10.869. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν αδυναμία να ανακοινώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν στα γηροκομεία.

Πρώτη μέρα μείωσης των διασωληνωμένων

Παρά τον τρομακτικό αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό, που ανεβάζει ραγδαία τα θύματα στη Γαλλία, ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, σημείωσε πως για πρώτη φορά σημειώνεται μείωση των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Συνολικά, 7.066 πολίτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας.

Επιπλέον, στη Γαλλία παραμένουν χιλιάδες οι ασθενείς Covid-19 και συγκεκριμένα ανέρχονται σε 30.767 οι πολίτες που νοσηλεύονται, με 3.000 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο. «Μπορούμε να ελπίζουμε πως πλησιάζουμε σε μια υψηλή κορύφωση, ωστόσο είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση» σημείωσε ο Σαλομόν.

Σχετικά άρθρα