Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ θρηνούν περισσότερους νεκρούς από τον πόλεμο στο Βιετνάμ!

Τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκ., οι θάνατοι είναι κοντά στις 60.000

Ο Ντόναλντ Τραμπ «κατάφερε» επί των ημερών του να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε μια από τις χειρότερες στιγμές της Ιστορίας τους! Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν μέσα σε δυο μήνες από την πανδημία του νέου κορωνοϊού πλέον ξεπέρασε εκείνον των Αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι σκοτώθηκαν τις δύο δεκαετίες του πολέμου στο Βιετνάμ!

Συνολικά 58.365 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας από κάθε άλλη στον πλανήτη.

Συνολικά 58.220 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ (1955-1975), κατά τον επίσημο απολογισμό των αρχείων του κράτους.

Αν και δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση ανάμεσα σε αυτές δύο κρίσεις, το όριο αυτό ζυγίζει πολύ στο πεδίο του συμβολισμού, καθώς ο πόλεμος του Βιετνάμ θεωρείται ένα από τα πιο βαριά τραύματα στον συλλογικό ψυχισμό των Αμερικανών τον 20ό αιώνα.

Νωρίτερα χθες (28/4) Τρίτη εξάλλου στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε άλλο ένα όριο με βαρύ συμβολισμό, αυτό του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει πλέον το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, πάντα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα