Κορονοϊός: «Κλείνει» η Ελλάδα

Ανακοινώνεται το ολικό lock down για τρεις εβδομάδες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει ολικό lockdown, επιστροφή των sms για τις μετακινήσεις και κλειστά σχολεία (σ.σ: μένει να αποσαφηνιστεί αν θα κλείσουν όλες οι βαθμίδες της α’βαθμιας εκπαίδευσης). Η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να περιμένει να δει αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός, καθώς το σύστημα υγείας φτάνει στα όριά του, με τις διασωληνώσεις να τρομάζουν. Δυστυχώς, αυξάνονται ανησυχητικά και οι θάνατοι.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, το lockdown που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει άμεση ισχύ, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θέλει η κυβέρνηση να αφήσει να περάσει το Σαββατοκύριακο, επιτρέποντας τις μετακινήσεις εκτός νομού, κάτι που θα συνεπάγεται και την εξάπλωση του κορονοϊού.

Lockdown τριών εβδομάδων
Οι πληροφορίες του ethnos.gr, μάλιστα, αναφέρουν ότι θα έχουμε lockdown τριών εβδομάδων. Μάλιστα, στο διάστημα της τρίτης εβδομάδας η κυβέρνηση από κοινού με τους λοιμωξιολόγους θα κάνει εκτίμηση της κατάστασης και της πορείας του κορονοϊού στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, αναμένεται, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη, να κλείσουν τα Λύκεια ενώ ο περιορισμός στις μετακινήσεις θα είναι παρόμοιος με αυτό που ισχύει ήδη σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα