Κορονοϊός: «Μας είπαν να πούμε ψέματα»

Γιατροί στη Γουχάν σπάνε τη σιωπή τους

Nέες μαρτυρίες Κινέζων γιατρών, που θα προβληθούν σε ντοκιμαντέρ του ITV με τον τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World», αποκαλύπτουν ότι εξαναγκάστηκαν να πουν ψέματα παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη Γουχάν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται νέα ανεξάρτητη έρευνα που αναφέρει ότι «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Κίνα θα μπορούσαν να δράσουν νωρίτερα στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού».

Η Κίνα ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για 27 περιπτώσεις της άγνωστης τότε ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου ενώ οι πρώτοι θάνατοι αναφέρθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου. Παρ’ όλα αυτά, Κινέζοι γιατροί, όμως, καταγράφηκαν κρυφά από πολίτη – δημοσιογράφο, όπου λένε ότι γνώριζαν από πιο πριν ότι ο ιός ήταν θανατηφόρος. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, γιατροί που συμμετείχαν σε μίτινγκ σε νοσοκομείο έλαβαν την οδηγία «να μη μιλήσουν» για την πραγματική φύση της μετάδοσης του κορονοϊού.

«Ξέραμε ότι ο ιός μεταφερόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά όταν συμμετείχαμε σε ένα μίτινγκ στο νοσοκομείο, μας είπαν να μη μιλήσουμε. Οι τοπικοί ηγέτες είπαν στα νοσοκομεία να μην πουν την αλήθεια», αναφέρεται.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ερευνήσει πλήρως το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να διέφυγε κατά λάθος από εργαστήριο στη Γουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού. Στις 21 Ιανουαρίου, όταν ο ΠΟΥ εξέδωσε την πρώτη αναφορά για τον ιό, η ασθένεια είχε μολύνει τουλάχιστον 278 ανθρώπους στην Κίνα και είχε εξαπλωθεί σε ακόμη τρεις χώρες.

Σχετικά άρθρα

Βρέθηκε βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο!

Την εκκένωση μίας περιοχής 10.000 κατοίκων διέταξαν οι πολωνικές αρχές, μετά τον εντοπισμό βόμβας 500 κιλών, την οποία είχαν ρίξει οι γερμανικές δυνάμεις στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην πόλη Μπιάλιστοκ. Η αστυνομία εκκένωσε μία κατοικημένη περιοχή σε ακτίνα 1,2 χιλιομέτρων στην πόλη. Τα ειδικά συνεργεία έχουν προγραμματίσει τη μεταφορά και την ελεγχόμενη έκρηξη […]