Κορονοιός: Με αρνητικό τεστ έως 96 ωρών οι ταξιδιώτες για Ελλάδα

Λόγω των κινητοποιήσεων στα αεροδρόμια

Με την επίδειξη αρνητικού τεστ ακόμα και 96 ωρών επιτρέπει έως αύριο κατ’ εξαίρεση την είσοδο στην Ελλάδα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με νέα αεροπορική οδηγία που στόχο έχει να καλύψει τους επιβάτες, των οποίων οι πτήσεις επηρεάστηκαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΥΠΑ χθες και σήμερα.

Παράλληλα η ΥΠΑ διπλασιάζει από 5.000 στους 10.000 τον ανώτατο αριθμό ταξιδιωτών από το Ισραήλ που θα μπορούν να εισέρχονται εβδομαδιαίως στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι νέες οδηγίες της ΥΠΑ ορίζουν ότι:

  • Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΥΠΑ, που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 18 και για σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και έχουν σαν αποτέλεσμα ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες, δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό που επηρεάζεται η πτήση τους με αλλαγή ημερομηνίας έως και την αυριανή μέρα να εισέρχονται στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ Covid-19 που να μην υπερβαίνει τις 96 ώρες από την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία θα ισχύει έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα και αφορά μόνο τους επιβάτες πτήσεων που επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις.
  • Όσον αφορά την αεροπορική οδηγία για τους περιορισμούς πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος», που ισχύουν έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα, προστίθεται ακόμα μια εξαίρεση και συγκεκριμένα θα επιτρέπονται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις.
  • Για την αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από Ισραήλ (μόνιμοι κάτοικοι), που ισχύει έως τις 25 Οκτωβρίου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών την εβδομάδα από 5.000 άτομα που προβλεπόταν και αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.

Σχετικά άρθρα