Κορονοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα στις πύλες εισόδου

Aυξάνονται στα αστικά κέντρα

Αργά αλλά σταθερά και με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο κατάλογος των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ η αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού σε ποσοστό 31% το τελευταίο 24ωρο γκρέμισε την αισιοδοξία που οικοδομήθηκε ύστερα από πέντε ημέρες πτωτικής πορείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι από τον κορονοϊό είναι 46 (φλερτάροντας με τον αριθμό των 50), οπότε αναμένεται να έχουμε πενταπλασιασμό σε σύγκριση με την 1η Αυγούστου που είχαμε μόλις 10 διασωληνεμένους. Η μείωση των αναφορών στα κρούσματα κορονοϊού τις προηγούμενες ημέρες πιθανότατα να ήταν και πλασματική με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πληρότητα των τεστ αλλά και στις μονάδες που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο των δειγμάτων.

Μειώνεται το ποσοστό στις πύλες εισόδου

Επίσης, προβληματίζει το γεγονός πως ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού φλερτάρει με τις τρεις εκατοντάδες, μειώνεται σταδιακά το ποσοστό των κρουσμάτων που ανιχνεύονται στις πύλες εισόδου της χώρας, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγαλύτερη διασπορά εντός των μεγάλων αστικών κέντρων και ειδικά της Αθήνας.

Το τελευταίο 24ωρο, το 19% των κρουσμάτων ανιχνεύτηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, όταν την 1η Αυγούστου το ποσοστό αυτό ήταν 28% επί του συνολικού αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση το δεύτερο 15νθημερο του Σεπτεμβρίου θα είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς μέρα με τη μέρα φθίνει ο αριθμός των τουριστών, ενώ το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί γύρω από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου

 

 

Σχετικά άρθρα