Κορονοϊός: Μίνι lockdown στη Μεσσηνία

Παρατείνονται τα μέτρα στην Κρήτη

Μίνι lockdown επιβάλλεται στη Μεσσηνία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού στην κοινότητα, ενώ την ίδια ώρα παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, καθώς ούτε στην Κρήτη παρατηρήθηκε μείωση του ιικού φορτίου. τα μέτρα ισχύουν μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, την Τρίτη στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 146 νέα κρούσματα κορονοϊού, στο Ρέθυμνο 60, στα Χανιά 89 και στο Ηράκλειο 161 κρούσματα.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία
«Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Σχετικά άρθρα