Κορονοϊός – Ωρα μηδέν

Αυτή είναι η μέρα που θα πιεστούν ασφυκτικά οι ΜΕΘ

Μέχρι τώρα συζητάμε για το lockdown στην κανονικότητα μας η οποία έτσι και αλλιώς έχει διαταραχτεί και έχει επηρεαστεί από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους περιορισμούς. Τη μέρα και την ώρα του δεύτερου γενικού lockdown στη σύγχρονη ιστορία της χώρας την όρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αρχίζει από τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου 7/11.

Έχουμε σκεφτεί, όμως, πως θα μπορούσε να συμβεί πραγματικό lockdown στις ΜΕΘ όλης της χώρας που φιλοξενούν κορονοϊό;

Τι θα γίνει όταν γεμίσουν όλες οι διαθέσιμες κλίνες διασωληνωμένων και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας;

Η ταχύτητα του 400% και ποιότητα νοσηλείας

Προφανώς και η δεύτερη καραντίνα έρχεται λόγω της τεράστιας ταχύτητας με την οποία τρέχει η μεταδοτικότητα (Rt) και που σύμφωνα με έρευνα του ethnos.gr και του Νίκου Καρδούλα μετρήθηκε στο 400% αυξημένη σε σχέση με το πρώτο κύμα. Για τη σημασία της ταχύτητας μετάδοσης αναφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (5/11) και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

H καραντίνα όμως έρχεται και για να προστατευτεί το σύστημα υγείας, ώστε να μην έχουμε πληρότητα στις ΜΕΘ και γενικό μπλακ άουτ στο σύστημα υγείας. Ωστε οι ασθενείς να έχουν ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες που τόσο μεγάλη σημασία έχουν όπως άλλωστε αποδείχτηκε και σε πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Ιταλία.

 

Σχετικά άρθρα