Κορωνοϊός: Πέντε νεκροί κάθε λεπτό!!!

Δραματικές ώρες στον πλανήτη λόγω της πανδημίας

Ιστορικές στιγμές ζει ο πλανήτης με τις ηγεσίες των μεγάλων υπερδυνάμεων να δοκιμάζονται υπό το βάρος των θυμάτων που αφήνει πίσω του η πανδημία του κορωνοϊού.

Κάθε ένα λεπτό με τα σημερινά δεδομένα χάνονται πέντε ψυχές και το χειρότερο είναι πως τα νούμερα όχι μόνο δεν «φρενάρουν» αλλά αυξάνονται με μαθηματική πρόοδο. Εντός της χθεσινής (9/4) ημέρας έφτασε το φράγμα του 1.500.000 κρουσμάτων ενώ μέχρι να συμπληρωθεί η ημέρα σε όλες τις χώρες του πλανήτη και κυρίως οι πιο ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να σπάσει και το φράγμα των 100.000 νεκρών. Τα νούμερα τρομάζουν και απογοητεύουν.

Οι πρωθυπουργοί της πλειοψηφίας των πιο δυνατών οικονομιών της Ευρώπης ισορροπούν μεταξύ των κόκκινων γραμμών που θέτουν επιδημιολόγοι και γιατροί και των τεράστιων πιέσεων που ασκούν συνδικάτα και εργαζόμενοι ζητώντας είτε μεγαλύτερα και πιο γενναία μέτρα στήριξης ή χαλάρωση της καραντίνας για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν ορισμένα κομμάτια της οικονομίας.

Ποιος μπορεί όμως να πάρει αποφάσεις για χαλάρωση όταν τα δελτία στην Ιταλία, στην Γαλλία και στην Ισπανία γράφουν πάνω από 2.000 νεκρούς ημερησίως;

Αργά αλλά σταθερά όμως αυξάνονται οι νεκροί και στη Γερμανία, αλλά και σε χώρες που αποτελούν κινητήριο μοχλό της ευρωπαϊκής οικονομίας όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο. Ποια χώρα θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνη της και ποιος ηγέτης θα λάμβανε απόφαση να χαλαρώσει τον αποκλεισμό των πολιτών όταν ήδη έχουν κορεσμό στα συστήματα υγείας;

Τις τελευταίες ώρες όλοι και περισσότεροι επιδημιόλογοι εισηγούνται ακόμα πιο αυστηρά μέτρα δικαιώνοντας απόλυτα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που πριν δύο εικοσιτετράωρα συνέστησε στη Δανία και στην Αυστρία να μην προχωρήσουν στη χαλάρωση των μέτρων γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μπουν στο δεύτερο κύκλο της πανδημίας. Μάλιστα όλο και περισσότεροι τονίζουν ξεκάθαρα αυτό που «ψέλιζαν» ή υπονοούσαν στην αρχή της κρίσης, ότι δηλαδή εάν δεν βρεθεί κάποια δραστική ουσία να αναχαιτίσει την πανδημία τότε οι καραντίνες και τα lock down δεν πρέπει να χαλαρώσουν γιατί θα οδηγηθούμε πάλι στο «μηδέν».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα