Κορονοϊός: Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Εκτόξευση κρουσμάτων

Για δεύτερη διαδοχική μέρα η χώρα μας έκανε αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού με τα 882 που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ , να αποτελούν τη χειρότερη από την αρχή της πανδημίας ξεπερνώντας τα 865 της Τετάρτης.

Ακόμα χειρότερο ήταν και το θλιβερό ρεκόρ των 15 νεκρών του τελευταίου 24ωρου, ενώ και οι προβλέψεις των ειδικών για το επόμενο διάστημα, είναι δυσοίωνες. Γι αυτό λοιπόν, ήταν αναπόφευκτα τα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ποια είναι αυτά; Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης (Επίπεδο 3) και Αυξημένου Κινδύνου (Επίπεδο 4), καθώς και καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Δύο περιοχές, η Κοζάνη και η Καστοριά βρίσκονται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) και συνολικά 17 στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί). Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Αττική, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Λέσβος, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.

 

Σχετικά άρθρα