Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Μόσιαλου για την επόμενη μέρα

«Η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει διασπορά του ιού», τόνισε

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση που υπάρξει χαλάρωση των μέτρων ενδέχεται να προκληθεί διασπορά του κορωνοϊού έκρουσε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Με συνέντευξή του προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνεπάγεται η επιστροφή στην κανονικότητα που σχεδιάζεται για τον μήνα Μάϊο.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία μπορεί να προκαλέσει διασπορά της νόσου. Όπως όμως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook, το ρίσκο μπορεί να περιοριστεί αν συμπεριφερθούμε πειθαρχημένα.

Γράφει ο Ηλίας Μόσιαλος:

«H διαχείριση της επόμενης ημέρας πρέπει να λάβει υπόψη επίσης τα προβλήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα υγείας που δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό και μπορεί να επιταθούν, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού.

Να μη θεωρήσουμε ότι η αποκλιμάκωση θα είναι χωρίς ρίσκο. Η αποκλιμάκωση έχει ρίσκο, γιατί δεν έχει εξαφανισθεί ο κορωνοϊός από τον πλανήτη. Όσο φεύγουμε από το “μένουμε σπίτι” και επιστρέφουμε στους εργασιακούς χώρους, ο κίνδυνος διασποράς της νόσου αυξάνει.

Αυτό το ρίσκο μπορούμε να το περιορίσουμε, εάν συμπεριφερθούμε πειθαρχημένα και προστατεύουμε, ταυτόχρονα, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.»

H διαχείριση της επόμενης ημέρας πρέπει να λάβει υπόψη επίσης τα προβλήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο…»

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα