Κορωνοϊός: Προβληματισμός για το άνοιγμα σχολείων

Μέτρα, αριθμός μαθητών, πότε θα μπαίνει λουκέτο

Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς επιστήμονες αλλά και σε κυβερνητικά στελέχη για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Μαΐου, αλλά κυρίως για τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν από τους μαθητές. Οι εμπειρογνώμονες της αρμόδιας επιτροπής θα πραγματοποιήσουν συνεχείς τηλεδιασκέψεις σήμερα λίγο πριν τις απογευματινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μάλιστα πριν τις ανακοινώσεις θα υπάρχει και «τηλε-συνάντηση» των ειδικών με την κ. Κεραμέως ώστε να υπάρξει συζήτηση για το πώς θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας στα σχολεία.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι ειδικοί θα δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, αλλά και πώς θα πρέπει να ελεγχθούν οι μαθητές ώστε να μην παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής. Ούτως ή άλλως, οι τάξεις θα περιλαμβάνουν 15 παιδιά και όχι παραπάνω, αναφέρουν ειδικοί στο ethnos.gr, ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις. Άλλωστε, σε αυτή τη φάση τα σχολεία ανοίγουν μόνο για την Γ’ Λυκείου και υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι.

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν θα πρέπει να φορούν μάσκα μέσα στις αίθουσες τα παιδιά, κάτι που αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα. Αυτό που θεωρείται απαραίτητο είναι οι μαθητές να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να υπάρχει προετοιμασία στα σχολεία από τους υπευθύνους.

Ειδικότερα στα σχολεία θα πρέπει:

Να τηρούνται αποστάσεις στα παιδιά στα σχολεία.

Οι αίθουσες να είναι ευάερες και ευήλιες

Να γίνονται απολυμάνσεις

Να υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τάξη

Πάντως οι ειδικοί της επιτροπής θεωρούν βέβαιον ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μία σχετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς από την πλήρη απραξία, ξεκινά να λειτουργεί η χώρα. Στην περίπτωση που διαπιστώνεται κρούσμα σε κάποιο σχολείο, θα μπαίνει λουκέτο τοπικά στην τάξη σε πρώτη φάση και όχι σε όλο το σχολείο, καθώς θεωρείται ότι η επιδημία μπορεί σε αυτή τη φάση να ελεγχθεί επειδή παρουσιάζει επιδημιολογική σταθερότητα. Εάν όμως διαπιστωθούν πολλά κρούσματα σε ένα σχολείο, τότε θεωρείται πιθανό να μπαίνει λουκέτο σε όλη τη σχολική δομή.

Πηγή: Ethnos.gr

Σχετικά άρθρα