Κορονοϊός: Ρεκόρ διασωληνωμένων στις ΜΕΘ της χώρας μας

Αρκετούς μήνες πίσω πρέπει να πάει κανείς για να δει ανάλογους αριθμούς

Aυστηρότερα μέτρα στις περιοχές που έχουν χτυπήσει κόκκινο από πλευράς κρουσμάτων, ζητούν οι επιστήμονες. Τα νοσοκομεία στην Αττική γεμίζουν από ασθενείς με κορονοϊό, καθώς οι τελευταίες εβδομάδες έφεραν σημαντική αύξηση τόσο των νοσηλευόμενων, όσο και των διασωληνωμένων.

Mάλιστα σήμερα, Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, σημειώθηκε ρεκόρ διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τον προηγούμενο μεγαλύτερο αριθμό να έχει σημειωθεί στις 5 Απριλίου του 2020, όταν οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 93. Για να γίνει αντιληπτή η αλματώδης αύξηση αρκεί να αναφερθεί ότι στις 8 Αυγούστου, οι διασωληνωμένοι ήταν μόλις 17.

Aναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, 391 είναι τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3.213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχετικά άρθρα