Κορονοϊός: Σοκ με τα κρούσματα στη Γαλλία

Κυρίαρχη η μετάλλαξη Όμικρον στην Πορτογαλία

Σοκ στην Ευρώπη από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού με τη Γαλλία να μετρά για πρώτη φορά πάνω από 100.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, την Ιταλία να σπάει κάθε ρεκόρ με πάνω από 50.000 κρούσματα, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στην Πορτογαλία όπου καταγράφηκαν μετά από 11 μήνες, 13.000 μολύνσεις.

Από τη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Μασσαλίας, ημέρα των Χριστουγέννων ο 52χρονος Νταβίντ Σεμπάχ δηλώνει ότι μετανιώνει που δεν εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό.

«Εάν είχα εμβολιαστεί, δε θα βρισκόμουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η σύζυγός του Εσθέρ τον επισκέπτεται καθημερινά με αγωνία, επισημαίνοντας ότι «πίστευα ότι θα τον έχανα. Πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε ότι το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητο. Είναι απαραίτητο, θέλω να πως ότι είναι ζωτικής σημασίας».

Καθώς η παραλλαγή Όμικρον «καλπάζει», η Γαλλία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας, 104.611 κρούσματα για πρώτη φορά.

Μαύρα ρεκόρ σε Ιταλία και Πορτογαλία

Και η Ιταλία, καταρρίπτει για δεύτερη ημέρα το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, 54.762.

Στην Πορτογαλία, δρόμοι και πλατείες ερήμωσαν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει μπαρ και κέντρα διασκέδασης. Το τελευταίο 24ωρο, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν σχεδόν 13.000 κρούσματα, με κυρίαρχη την Όμικρον.

Σχετικά άρθρα