Κορονοϊός: Στην «εντατική» η αλήθεια για τον Τραμπ

Το αλαλούμ με την υγεία του

Ενα θολό τοπίο, μια επικοινωνιακή «μάχη» παίζεται τα τελευταία δύο 24ωρα πίσω από την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ. Το θρίλερ με το πρόβλημα κορονοϊού που αντιμετωπίζει είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι πληροφορίες που καταφτάνουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι πλήρως αντιφατικές.

Από τη μία το δικό του ιατρικό επιτελείο που εκτιμά ότι είναι θέμα ημερών να επανέλθει στον Λευκό Οίκο, από την άλλη τα δημοσιεύματα μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων που μιλούν για «κρίσιμα 24ωρα» και κάπου στη μέση ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος που με διαδοχικά tweets δηλώνει πως είναι καλά, παρότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Walter Reed Hospital.

Τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τραμπ νιώθει καλύτερα και σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν και οι πληροφορίες που έδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος «μπορεί να βγει από το νοσοκομείο, επειδή οι γιατροί θεωρούν ότι η κατάστασή του είναι καλή».

Στην ανταπόκρισή του ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε ακόμη πως ο γιατρός επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που επικρατεί, αλλά τα έμπλεξε περισσότερο με τη χρήση οξυγόνου. Μόλις ρωτήθηκε για το αν χορηγήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο το Σάββατο οξυγόνο, εκείνος απάντησε ότι θα πρέπει να ρωτήσει το νοσηλευτικό προσωπικό και αμέσως μετά έκανε λόγο για το ενδεχόμενο να βγει από το νοσοκομείο ο Τραμπ από την Δευτέρα (5/10) και μετά.

«Το Σάββατο υπήρξε αλαλούμ, καθώς άλλα έλεγε η ιατρική ομάδα του Τραμπ και άλλα οι συνεργάτες του. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι ο Τραμπ βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με έναν ταύρο σε υαλοπωλείο. Θέλει να φύγει από το νοσοκομείο. Μάλιστα αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι δικοί του άνθρωποι είναι να βελτιώσουν την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου, έτσι ώστε να μεταφερθεί εκεί», επεσήμανε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου είπε όλη την αλήθεια, διότι μιλούσε υπό καθεστώς ανωνυμίας. Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες. Άρα βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Σήμερα και αύριο θα φανεί τι γίνεται με την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό φαίνεται και από την αγωνία των μελών της οικογένειάς του. Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Μάικ Πενς δεν θα είναι παρών σε αυτή την τηλεδιάσκεψη. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα εξωτερικής ασφάλειας και οι τρεις αξιωματούχοι πρέπει να πάρουν απαντήσεις από τον κ. Τραμπ. Ο πρόεδρος βρίσκεται στο κρίσιμο 48ωρο και θα φανεί αν περάσει αναίμακτα τον κορονοϊό ή με άσχημο τρόπο», κατέληξε ο ανταποκριτής του Open TV.

Σχετικά άρθρα