Κορονοϊός-Σύψας: Τα 36 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Ο ιός χτυπάει τα γηροκομεία γιατί έχουμε διασπορά στην κοινότητα, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας

Στην εμφάνιση κρουσμάτων σε γηροκομεία στάθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκολαος Σύψας. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων δήλωσε ότι «ο ιός χτυπάει την πόρτα των γηροκομείων», προσθέτοντας ότι «την ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 36 έτη. «Είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι υπάρχει και μια δεύτερη πανδημία και είναι η πανδημία της παραπληροφόρησης. «Μαστίζεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλος ο κόσμος που είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ίδια την πανδημία» είπε ο κ. Σύψας και έκανε έκκληση στους νέους να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους σημειώνοντας πως «ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει»

Ακόμη πρόσθεσε ότι πως σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει μια ευρεία διασπορά, ενώ για τους παραθεριστές ανέφερε πως μετά τις διακοπές απαιτείται αυτοπεριορισμός επτά ημερών και απόσταση από τους ηλικιωμένους.

Σχετικά άρθρα