Κορονοϊός: Τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων

Ποια είναι τα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ειδική ομάδα λοιμωξιολόγων για την επόμενη μέρα της πανδημίας, και το πώς και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Όπως όλα δείχνουν το σενάριο που κερδίζει έδαφος αυτή τη στιγμή, είναι η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Ενδεχομένως να επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες κατά «κύματα» ώστε το πρώτο διάστημα να μπορούν να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την υγεία μαθητών και καθηγητών, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες μέσα στις τάξεις όπως να υπάρχουν – όπου μπορεί να γίνει – αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Όλα αυτά αναμένεται να συζητηθούν και σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου ενώ για το άνοιγμα των σχολείων, όπως έχει πει, θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

«Από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οποιαδήποτε ημερομηνία για τις πανελλαδικές είναι πιθανή» τόνισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση.

Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, τόνισε, γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ίσως με έναν τρόπο διαφορετικό με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

«Θα ακολουθήσουμε πλήρως τις υποδείξεις των ειδικών. Η Γ΄ λυκείου αποτελεί προτεραιότητα. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και των καθηγητών».

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλαδικές στα μέσα Ιουλίου ενώ αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις τόνισε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μίλησε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α. Δημόπουλος. Ο καθηγητής τόνισε ότι θα συνυπολογιστούν δεδομένα για το πώς θα ανοίξουν, ενώ σημείωσε ότι θα ελεγχθούν και οι κινήσεις των άλλων χωρών και τα αποτελέσματα των δικών του ενεργειών.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να διενεργηθούν οι Πανελλήνιες κοντά στην ημερομηνία που γίνονταν τα άλλα χρόνια, ενώ πρόθεσή μας είναι να μην χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια», πρόσθεσε ο κ. Δημόπουλος.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα