Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Τελεσίγραφο προς ιδιωτικές κλινικές

Δραματικές εξελίξεις με τις κλίνες ΜΕΘ

Tελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για κορονοϊό COVID-19 έστειλε το υπουργείο Υγείας, αλλιώς προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε επίταξη.

Με έγγραφο προς τις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ζητά άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη. Το τελεσίγραφο λήγει απόψε στις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, για 12 συνεχόμενες ώρες δεν υπήρχε ούτε μία κλίνη ΜΕΘ ελεύθερη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, καθώς με το που αδειάζει ένα κρεβάτι προκύπτει αμέσως η ανάγκη για μια νέα διασωλήνωση κρούσματος με κορονοϊό. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, η ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είμαστε στα 42 κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή για τον κορονοϊό και έχουμε μια πληρότητα 100%» δήλωσε στο Open ο υπεύθυνος κέντρου αναφοράς Covid στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, ενώ ο γιατρός του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ πέρα από το κόκκινο».

Αυτή η κατάσταση της πίεσης των νοσοκομείων της πόλης ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα