Κορονοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα το Σαββατοκύριακο

Συνολικά έγιναν 199.351 έλεγχοι

Πρόστιμα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Συνολικά έγιναν 199.351 έλεγχοι και καταγράφηκαν 3.706 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν: Μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 41 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες. Συνελήφθη υπεύθυνος καφέ μπαρ και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής. Το ίδιο έγινε και σε άλλο ένα καφέ στην Περιφέρεια Αττικής με 13 πελάτες.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 12 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συνελήφθη και ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αττική που είχε στήσει γλέντι στο σπίτι του με άλλα έξι άτομα. Το ίδιο έγινε και με δυο ιδιοκτήτες σπιτιών στη Θεσσαλονίκη και στη Στερεά.

Γλέντι είχε στηθεί και σε μαγαζί στην Κρήτη. Την ίδια ώρα, κάποιος βιάστηκε να ανοίξει το κατάστημά του με είδη δώρων με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να πέσουν βροχή. Συνελήφθησαν επίσης τρεις προσωρινά υπεύθυνοι ισάριθμων οίκων ανοχής, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε καθέναν από τους ιδιοκτήτες, από 3.000 ευρώ σε καθεμία από τις προσωρινά υπεύθυνες και επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δύο πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης σε φυσικά πρόσωπα που βρίσκονταν στους χώρους, στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα ψιλικών και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου. Και ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου βιάστηκε να το ανοίξει και έτσι συνελήφθη και της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 4.695 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

 

Σχετικά άρθρα