Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο

Τι αναφέρουν τα έως τώρα στοιχεία

Εφιαλτική είναι η διασπορά του κορονοϊού στον πλανήτη, καθώς οι νεκροί σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τους 100.000 και τα κρούσματα το 1,6 εκατομμύρια.

Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη με τον αριθμό των θυμάτων να υπερβαίνει τις 17.000 και τα κρούσματα που καταγράφονται ανά ημέρα να φτάνουν ακόμη και τις 35.000.

Η χώρα πάντως που μετρά τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία είναι η Ιταλία, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 18.000. Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των θανάτων.

Η Ισπανία ακολουθεί μετά την Ιταλία, με σχεδόν 16.000 θανάτους, ενώ προβληματισμό εγείρει ο σημαντικά υψηλός αριθμός νεκρών από κορονοϊό στους οίκους ευγηρίας της χώρας.

Σε κρίσιμη κατάσταση Γαλλία με σχεδόν χίλιους θανάτους να καταγράφονται σε μία μόνο ημέρα.

Στη Βρετανία, δε, σημειώθηκε το πιο σημαντικό αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 900 νεκρούς σε 24 ώρες.

Ιδιαίτερο, δε, προβληματισμό εγείρει το γεγονός ότι στη Νότια Κορέα 91 ασθενείς που είχαν θεραπευτεί βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον κορονοϊό.

Στις χώρες, τέλος, που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία η Τουρκία, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους χίλιους.

Σε μια περίοδο που ορισμένες χώρες της Ευρώπης εξετάζουν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα διαμηνύοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε στην επανεμφάνιση του κορονοϊού.

Σχετικά άρθρα