Κούγιας για το… πούρο του Μαρινάκη!

Τι αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος σε δήλωσή του

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του αναφέρεται στην παρουσία του στην εκδήλωση του μιντιακού ομίλου των Παραπολιτικών που έγινε στο Garcon της Θεσσαλονίκης και απαντά στα δημοσιέυατα και τα σχόλια σχετικά με το πούρο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά στην (διαφωτιστική) δήλωση Κούγια αναφέρεται:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σε διάφορες ιστοσελίδες και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και τη σχετική δήλωση του κου Πολάκη για την προσωπική μου παρουσία σε τραπέζι, στο οποίο παρευρισκόταν και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, και με κύριο θέμα, ότι ο κ. Μαρινάκης κάπνιζε πούρο παραβαίνοντας με αυτό τον τρόπο τον αντικαπνιστικό νόμο, θέλω να κάνω την εξής δήλωση ως νομικός, χωρίς να παρεξηγηθεί από κανέναν πολιτικό χώρο η θέση μου:

Είμαι δικηγόρος του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και είναι αυτονόητο ως εκ της ιδιότητός μου ότι θα τιμούσα με την παρουσία μου την πρόσκληση του εκδότη του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κ. Ιωάννη Κουρτάκη.

Τον κ. Κουρτάκη τίμησαν επίσης με την παρουσία τους κορυφαίοι πολιτικοί (υπουργοί, περιφερειάρχες, βουλευτές, πολιτευτές) όλων των κομματικών σχηματισμών και μεταξύ άλλων ο μεγαλοεφοπλιστής, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΟΝΕ, των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ, αλλά και της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον οποίο συνυπήρξαμε στο ίδιο τραπέζι, όπως και δεκάδες άλλοι, αφού δεν υπήρχαν προκαθορισμένοι χώροι, στους οποίους θα έπρεπε να καθίσουμε.

Μου κάνει εντύπωση γιατί ανεδείχθη σαν τεράστιο πολιτικό γεγονός, ότι ο κ. Μαρινάκης κάπνιζε το πούρο του και ότι του επέτρεψαν να το καπνίσει στην εκδήλωση αυτή, η οποία ναι μεν έγινε σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το Garcon, αλλά έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Πρώτον, ο χώρος δεν είναι κλειστός, αλλά είναι ανοιχτός ακόμη και τώρα και μπορεί οποιοσδήποτε να τον φωτογραφήσει.

Δεύτερον, εκτός του κου Μαρινάκη κάπνιζαν, γιατί είχαν δικαίωμα να το κάνουν, και άλλα πεντακόσια άτομα από τα χίλια που προσήλθαν.

Τρίτον και κυριότερον, δεν ήταν προσέλευση ανθρώπων σε ένα χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου μπορεί να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, αλλά ήταν μια ιδιωτική εκδήλωση με συγκεκριμένους προσκεκλημένους (στο χώρο δεν μπορούσε να προσέλθει κανείς απρόσκλητος και το κατάστημα ήταν κλειστό για το κοινό), όπου ο καθένας μπορούσε να επιλέξει αν θα καπνίσει ή όχι, και την εκδήλωση αυτή ο κ. Κουρτάκης επέλεξε να την κάνει εκεί, όπως θα μπορούσε να την κάνει στο σπίτι του ή στην έδρα του ομίλου, του οποίου ιδιοκτήτης, όπου βεβαίως δεν έχει καμία ισχύ κανένας αντικαπνιστικός νόμος.

Για οποιονδήποτε αμφισβητεί αυτή την τοποθέτησή μου ως νομικού και για το ότι η εκδήλωση ήταν ιδιωτική σε ένα μισθωμένο χώρο, υπάρχει και το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης αυτού.

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

Σχετικά άρθρα