Κούγιας: «Πρώτη δίκη με βιασθέντα άνδρα, σκοπός να εδραιωθεί το τρίτο φύλο» (vid)

Δίκη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η διαδικασία

Δεκτό έκανε τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το αίτημα του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη για ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, λόγω φόρτου εργασίας.

Αντίθετη ήταν η άποψη των δικηγόρων των 4 μηνυτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δε θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

Τόνισε δε ότι οι καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Νωρίτερα, στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα της διακοπής, με σύντομη δικάσιμο.

Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς.

Την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα, κάποιος από το φιλικό του περιβάλλον του έπιασε το χέρι, με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και να τον οδηγούν στο εδώλιο.

Τρεις γυναίκες βαθιές τακτικοί δικαστές, τρεις γυναίκες ένορκοι, ένας άνδρας ένορκος και ο εισαγγελέας αποτελούν την σύνθεση του δικαστηρίου.

Σχετικά άρθρα