Κούλουμα με… ομπρέλα

Με συννεφιά και βροχές το πέταγμα του χαρταετού

Τελικά ο καιρός φαίνεται πως δεν θα κάνει το χατίρι των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο ξεκίνημα της Σαρακοστής είναι οι τοπικές βροχές και η συννεφιά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Η πρόβλεψη του τριημέρου από τον Γιάννη Καλλιάνο

Πιστός στα «ραντεβού» του με τους διαδικτυακούς του φίλους ο κ. Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον καιρό ώστε οι εκδρομείς να ξέρουν τι τους περιμένει.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καιρός από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα θα θυμίζει… Βρετανία, με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
«Με “βρετανικού τύπου” καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά στοιχεία είναι απογοητευτικά για όσους θέλουν να αποδράσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, οι νοτιάδες και η σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα σε πολλές των περιπτώσεων και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές», σημειώνει ο μετεωρολόγος και προσθέτει: «Μάλιστα, πολλές από τις βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές διότι θα υπάρχουν αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική και το αίτιο θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες -εντάσεως έως και 7 μποφόρ- που θα πνέουν κατά διαστήματα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας».

«Όπως και να έχει όμως, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν προβλέπεται (σε γενικές γραμμές) ευνοϊκό για όλους αυτούς που ανέμεναν περισσότερο ανοιξιάτικες συνθήκες. Αντιθέτως θα έχουμε βροχές, σκόνη, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας», καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος και παρουσίασε τις θερμοκρασίες των 5 μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας μας από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα