Κοζάνη: Φόλες σε κοινόχρηστους χώρους

Νεκρά αδέσποτα και δεσποζούμενα ζώα

Δηλητηριώδεις ουσίες (φόλες) σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου Εορδαίας τοποθέτησαν άγνωστοι τις τελευταίες μέρες, διαταράσσοντας επικίνδυνα τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής κι αφήνοντας θύματα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Ο Δήμος εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων ζώων. Μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί πάνω από 180 αδέσποτα ζώα, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο και η προσπάθεια συνεχίζεται, αναφέρει το kozanilife.gr.

Οι φορείς της περιοχής προτρέπουν τους κατοίκους του δήμου Εορδαίας, σε περίπτωση που αντιληφθούν συμπτώματα δηλητηρίασης σε κάποιο αδέσποτο ζώο, να απευθυνθεί είτε στον εντεταλμένο σύμβουλο αρμόδιο θεμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου, Αναστάσιο Λόφτσαλη, είτε στα φιλοζωικά σωματεία, έτσι ώστε να υπάρξει η άμεση μεταφορά του σε συνεργαζόμενους κτηνιάτρους.

Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 (και της τροποποίησης αυτού με το Ν. 4235/2014) και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 30.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα