“Κράσαρε” το σύστημα τηλεκπαίδευσης

Μεγάλα προβλήματα για τους μαθητές

Πολλά προβλήματα παρατηρούνται στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης μετά την επιβολή του lockdown η οποία ισχύει από σήμερα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Οπως ενημερώνουν πολλοί εκπαιδευτικοί με τους οποίους επικοινώνησε το ethnos.gr η πρόσβαση είναι αδύνατη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ και σε αυτές που καταφέρνουν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς η πλατφόρμα πέφτει.

Από το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και καταβάλλονται προσπάθειες για να επανέλθει το σύστημα και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα που αποστέλλουν σχολικές μονάδες σε γονείς. Σ’ ένα εξ αυτών, από σχολείο της Παλλήνης, αναφέρεται το εξής: «Αγαπητοί γονείς, το webex κόλλησε πανελλαδικά… Μας είπαν από τη ΔΔΕ υπομονή, κάθε αρχή και δύσκολη. Ας κάνετε συνεχείς προσπάθειες…»

Σχετικά άρθρα