Κρήτη: Ιερέας το 12ο κρούσμα κορονοϊού στο νησί

Σε καραντίνα η οικογένειά του

Σε καραντίνα για δύο περίπου εβδομάδες βρίσκεται η οικογένεια ενός ιερέα από το Ρέθυμνο, ο οποίος νοσεί από τον ιό του κορονοϊού.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που έχει καταγραφεί στο Ρέθυμνο και το 12o συνολικά στην Κρήτη, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 58χρονο ιερέα, ο οποίος παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Εκεί οι γιατροί του πήραν δείγμα προς εξέταση και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι θετικός στον ιό.

Ο ιερέας, ο οποίος λειτουργεί σε εκκλησία που υπάγεται στη Μητρόπολη, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα που διαθέτει το νοσοκομείο Ρεθύμνου για τα περιστατικά του κορονοϊού, ενώ την ίδια ώρα οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του.

Εύλογη ανησυχία στην οικογένεια αλλά και την τοπική κοινωνία στην οποία ζει ο 58χρονος ιερέας, προκάλεσε η διαπίστωση ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια θα τεθεί στην προβλεπόμενη καραντίνα των 14 ημερών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, θα παρθούν δείγματα από μέλη της οικογένειάς του.

Επίσης, σήμερα, συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρίου θα προχωρήσουν σε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων στο Γερακάρι.

Σχετικά άρθρα