31.1 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Κρήτη: Οι τελευταίες κινήσεις της 17χρονης πριν πέσει από τη γέφυρα

Οι τελευταίες κινήσεις της 17χρονης Νικολέτας πριν πέσει από τη γέφυρα στην Κρήτη καταγράφηκαν σε βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται η 17χρονη μαθήτρια να περπατά μόνη της στον δρόμο με γοργό ρυθμό, καθώς κατευθύνεται στη γέφυρα στον ΒΟΑΚ.

Υπολογίζεται ότι η κοπέλα διένυσε περίπου 7,5 χλμ από το σχολείο μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή.

«Αν το λεωφορείο είχε φύγει με όλα τα παιδιά η Νικολέτα θα ήταν ζωντανή», ξέσπασε η αδερφή της, μιλώντας στο MEGA. Η κοπέλα πριν βρεθεί νεκρή γέφυρά είχε παραδώσει διαγώνισμα και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχε γράψει καλά.

 

«Τι θα πούμε “αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα”;»

 

Την ίδια ώρα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου, Γερασίμου να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης, καθώς η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το να έχει αυτοκτονήσει.

Ο Ιεράρχης τοποθετήθηκε σήμερα για πρώτη φορά, λέγοντας πως «η Εκκλησία αγαπάει όλο τον κόσμο και δεν θέλει να δώσει ένα λανθασμένο παράδειγμα. Η μη τέλεση της συνηθισμένης τελετής κηδείας γίνεται παιδαγωγικά από την Εκκλησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αγάπη ή πόνο για το παιδάκι που φεύγει…Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου, Γεράσιμος.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Γεράσιμου στο Cretalive: «Δεν κάναμε κάτι το οποίο εκφεύγει των κανόνων και των αποφάσεων της Εκκλησίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αγάπη ή πόνο για το παιδάκι, το οποίο φεύγει. Γι’ αυτό και αυτό που τελέστηκε το Σάββατο, στο κοιμητήριο του Μοχού, ήταν η προσευχή της Εκκλησίας και η συγχωρητική ευχή που είναι και η ουσία της κηδείας. Στο τρισάγιο διαβάστηκε η ευχή. Είναι η ευχή της Εκκλησίας να αναπαύσει και να κατατάξει την ψυχή του παιδιού του κεκοιμημένου μετά των Αγίων και Δικαίων. Δεν είναι ότι δεν προσευχηθήκαμε.

Γιατί η Εκκλησία και οι Κανόνες ορίζουν ότι δε γίνεται η συνηθισμένη τελετή της κηδείας; Γιατί αγαπάει όλο τον κόσμο και δεν θέλει να δώσει ένα λανθασμένο παράδειγμα. Δηλαδή στα παιδιά που έχουν παρόμοιους λογισμούς και παρόμοιες συμπεριφορές που είναι πάρα πολλά, δεν θα τους πούμε «αυτοκτονήστε και δεν τρέχει τίποτα. Ο Θεός είναι αγάπη. Κάντε και εσείς το ίδιο».

Η εκκλησία έρχεται παιδαγωγικά και λέει ότι δεν τελούμε την τέλεση της κηδείας για να δείξει ότι δεν μπορεί κανείς να στερήσει ζωή και κυρίως τη δική του ζωή γιατί είναι το τέλος. Η κρίση βέβαια ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Θεό. Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε το θεολογικό υπόβαθρο και περιεχόμενο. Μη μου πείτε όμως ότι αγαπάει ο οποιοδήποτε τους ανθρώπους περισσότερο από την Εκκλησία. Και ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που οδηγεί αυτά τα 17χρονα παιδιά στην αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

 

Η Εκκλησία προσεύχεται για όλους τους ανθρώπους και γι’ αυτούς που στερούν από μόνοι τους τη ζωή, οι οποίοι υπόκεινται στην απόλυτη κρίση του Θεού. Δεν ερχόμαστε εμείς να αντικαταστήσουμε το Θεό. Προσευχόμαστε και ευχόμαστε και για την ανάπαυση της ψυχής αλλά και για την παρηγοριά στους οικείους. Η μη τέλεση τελετής κηδείας είναι παιδαγωγικός τρόπος που η Εκκλησία από αιώνος το έχει θεσπίσει και το έχει ρυθμίσει με τους κανόνες και τις αποφάσεις και της Επισκοπικής μας Εκκλησίας της Κρήτης».

«Ανεπιθύμητος στο χωριό μας ο δεσπότης»

Η απόφασή του μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου, Γερασίμου προκάλεσε την αντίδραση των συγχωριανών της 17χρονης Νικολέτας, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο» στην περιοχή τους.

Σε δηλώσεις της, η θεία της 17χρονης ανέφερε στον ALPHA: «Είναι δυνατόν να μην δώσει έγκριση; Τέτοια μαθήτρια; Να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα; Απαράδεκτο. Ήταν ένα ανήλικο παιδί. Στο δικαστήριο δεν δικάζονται αλλιώς οι ανήλικοι; Γιατί δεν έδωσε μια επιείκεια σε ένα ανήλικο παιδί. Ήταν μεγάλο χτύπημα για την οικογένειά μας. Είχαμε ένα χτύπημα, μας έδωσε ο δεσπότης και δεύτερο χτύπημα και μας αποτελείωσε».

Kάτοικος της περιοχής, υπογράμμισε: «Αυτά δίδαξε ο Χριστός, αγάπη ταπεινοφροσύνη; Πού είναι αυτά;» σημειώνει ένας τρίτος και ένας ακόμα τονίζει: «Είναι καταδικαστέο, χριστιανοί ορθόδοξοι είμαστε, αυτά δεν μας αρέσουν. Εδώ ψάλλουν τους εγκληματίες».

πηγή: ethnos.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα