Κύπρος: «Θρίλερ» με… serial killer

Σοκαρισμένη η κοινωνία

Η Κύπρος παρακολουθεί «παγωμένη» τις σοκαριστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης μητέρας και κόρης που τελικά είχαν τραγική κατάληξη στα χέρια ενός μανιακού δολοφόνου. Υπόθεση με αφορμή την οποία οι αστυνομικές Αρχές δέχονται επικρίσεις ως προς τον χειρισμό τους στις υποθέσεις αγνοούμενων προσώπων.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, όπου η 38χρονη Marry δηλώθηκε ως αγνοούμενη, η είδηση του εντοπισμού της σε φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, προκάλεσε την οργή του μοναδικού ανθρώπου που ευαισθητοποιήθηκε και εκλιπαρούσε από τότε για βοήθεια και μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή που καλούσε τις Αρχές να αντιδράσουν.

Ο Λούης Κουτρουκίδης, επικεφαλής του Συνδέσου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, μιλώντας αποκλειστικά στον REPORTER ανέφερε ότι είχε ζητήσει συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας ωστόσο δεν του επιτράπηκε και τον παρέπεμψαν στο ΤΑΕ Λεμεσού.

«Δεν με άφησαν να τον συναντήσω και μου είπαν να περιοριστώ σε καταγγελία στην Αστυνομία Λεμεσού. Πήγα στην Αστυνομία στη Λεμεσό, και τους παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία. Κύριε Κουτρουκίδη μου είπαν, υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη. Ακόμα έχουμε δρόμο.

Τους είπα πως έχει τρεις μήνες που έπρεπε να ψάχνουν. Τους είπα για τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή ο οποίος στάλθηκε στις Φιλιππίνες χωρίς να το εξετάσουν».

Μάλιστα ο κ. Κουτρουκίδης υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί τον προέτρεψαν να μην ανησυχεί. «Η απάντηση τους ήταν μην χολοσκάς κύριε Λούη, έπιασε το μωρό και πήγε στα κατεχόμενα. Αυτό έγινε τον Αύγουστο, τρεις μήνες μετά την εξαφάνισή της».

Επίσης κ. Κουτρουκίδης αποκαλύπτει συνομιλία που είχε στο facebook το προφίλ με όνομα «Ορέστης» με μητέρα εξαφανισμένης. Σε αυτή τη συνομιλία μεταξύ άλλων ο «Ορέστης» προβαίνει σε μια απίστευτη παραδοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Κουτρουκίδης, ο «Ορέστης» συνομίλησε μέσω τον Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, με μητέρα αγνοούμενης και της είπε πως την κόρη της την έφαγαν οι Κυπριακές Αρχές.

Επιπρόσθετα το ίδιο προφίλ «Ορέστης», επικοινώνησε και με τον ίδιο και του ζητούσε πληροφορίες για μια θέση εργασίας. Συγκεκριμένα του ζήτησε πληροφορίες για μια αγγελία που ανάρτησε και του είπε πως ενδιαφέρεται για την φίλη του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο κ. Κουτρουκίδης, ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε επικοινωνία και με άλλες κοπέλες από τις Φιλιππίνες.

Σχετικά άρθρα