Κυρτές οθόνες και η Apple;

Προσπαθούν να πείσουν την εταιρεία να γίνει… εύκαμπτη

Πριν από λίγες μέρες έκανε την εμφάνισή της μια νέα πατέντα της Apple η οποία δείχνει τα σχέδια για smartphone με κυρτή οθόνη, αποδεικνύοντας ότι δεν την αφήνει αδιάφορη μια τέτοια συσκευή. Φυσικά το ότι υπέβαλε μια τέτοια πατέντα δεν σημαίνει ότι έχει άμεσο σκοπό να δημιουργήσει μια τέτοια συσκευή, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως οι εταιρείες καταθέτουν τα σχέδια τους για κάθε ενδεχόμενο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με κορεάτικες πηγές, η Apple φαίνεται ότι ψάχνεται για την κατασκευή εύκαμπτων OLED panel. Οι πληροφορίες έρχονται από την Κορέα διότι Samsung και LG αυτή την στιγμή στην Κορέα οδηγούν την έρευνα και την κατασκευή εύκαμπτων OLED οθονών, με την LG να είναι ένας από τους προμηθευτές οθονών της Apple.

Η πηγή ισχυρίζεται ότι μεγάλος κατασκευαστής από την Κορέα προσπαθεί να πείσει την Apple για τα πλεονεκτήματα των εύκαμπτων οθονών, την ίδια ώρα που η LG αναμένεται να μετατρέψει μια γραμμή παραγωγής LCD σε γραμμή παραγωγής OLED οθονών.

Η LG έχει ήδη εισάγει εύκαμπτες οθόνες σε συσκευές, όπως το LG G Flex 2 και είναι πιθανό μέσα στο 2018 να δούμε ένα εύκαμπτο iPhone από την Apple. Αν και το 2018 φαίνεται μακριά, πρέπει να επισημάνουμε ότι η Apple δεν προτρέχει να υιοθετήσει μια καινούργια τεχνολογία, αλλά συνήθως περιμένει να «ωριμάσει».

Σχετικά άρθρα