Λάρισα: Άλλα τρία κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό Ρομά

Ανεβαίνει ο αριθμός στην εν λόγω περιοχή

Νέα κρούσματα προέκυψαν στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, αφού τρία άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας και ειδικότερα για έναν άντρα μεσήλικα και δύο γυναίκες.

Και οι τρεις θα μεταφερθούν στην Αρωγή Λάρισας, όπως και άλλα πέντε άτομα από το σύνολο των 35 θετικών δειγμάτων στον κορωνοϊό.

Ένταση επικράτησε την Παρασκευή 15/5 στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στην επιχείρηση μεταφοράς των 35 ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στον οικισμό Ρομά.

Όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε λεωφορείο στην περιοχή του οικισμού Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, με το οποίο θα γίνονταν η μεταφορά των πολιτών στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην “Αρωγή”.

Τελικά, στο σημείο επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ να αποχωρήσουν από την περιοχή του οικισμού. Με επέμβασή της η αστυνομία επέβαλε την τάξη ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων κορωνοϊού στην “Αρωγή”.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κάποιοι έβαλαν φωτιές και έκαψαν λάστιχα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γεμίσει με πυκνούς μαύρους καπνούς, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης μερίδα των Ρομά επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Αμφότεροι την ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια συμμετείχαν σε σύσκεψη την οποία διέκοψαν άμεσα για να κατευθυνθούν προς το σημείο, στο οποίο όμως δεν πρόλαβαν να φτάσουν διότι δέχτηκαν την επίθεση και αποχώρησαν.

Αναίτια επίθεση δέχθηκε και ο δημοσιογράφος του larissanet.gr και της έντυπης larissanet, Πάνος Γαρουφαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως, σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό , τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης “Αρωγή” και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Επιπλέον, πάντα μετά από συνεννόηση με τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 22.00 έως τις 06.00, από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες . Σημειώνεται πως επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.

πηγή: larissanet.gr

Σχετικά άρθρα