Λας Βέγκας: Είχε δέκα όπλα ο μακελάρης!

Αυτοκτόνησε πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών

Πόσο αρρωστημένο μυαλό μπορεί να έχει ένας 64χρονος άνδρας, ο οποίος, κραδαίνοντας το ημιαυτόματο όπλο του,το άδειασε πάνω στα κορμιά μουσικόφιλων θεατών; Η συναυλία στο Λας Βέγκας μετατράπηκε σε….τάφο τουλάχιστον 50 ατόμων. Τι σκεφτόταν ο άνδρας αυτός, κάτοικος της Νεβάδα, την ώρα που πυροβολούσε ασταμάτητα σκοτώνοντας εν ψυχρώ πάνω από 50 συμπολίτες του σαν να ήθελε να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του στην σκοποβολή;

Πώς μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους ένα τέτοιο μακελειό αν σκεφθεί κανείς ότι γι΄αυτό τον άνδρα δεν υπάρχει ποινικό μητρώο; «Ο Στίβεν Πάντοκ έδρασε μόνος του, σαν να ήταν ένας μοναχικός λύκος», είναι η επίσημη ανακοίνωση του σερίφη του Λας Βέγκας. Σύμφωνα με το δίκτυο «ABC News» ο Πάντοκ ήταν κυνηγός και ερασιτέχνης πιλότος, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως λογιστής.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας προσπαθήσει να διαλευκάνει το μυστήριο αναζητώντας τα κίνητρα τη αποτρόπαιας αυτής πράξης. Μήπως είχε ψυχολογικά προβλήματα; Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή φήμες ότι είχε ακροαριστερές ιδέες και μισούσε θανάσιμα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μία λεπτομέρεια που μπορεί να έχει σημασία για την ψυχική κατάσταση του Στίβεν Πάντοκ είναι ότι ο άνδρας τελικά δεν έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, όπως πιστευόταν νωρίτερα, αλλά αυτοκτόνησε πριν συλληφθεί.

 

Αυτό δήλωσε μερικές ώρες μετά την επίθεση εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, αποκαλύπτοντας ότι ο δράστης διέμενε στο ξενοδοχείου από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Για να διαλευκάνουν το μυστήριο, οι αρχές του Λας Βέγκας ανακρίνουν σχετικά με την υπόθεση και τη σύντροφό του, Μαριλού Ντάνλεϊ. Ο δράστης δεν ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης, ωστόσο, το δωμάτιό του ήταν γεμάτο αυτόματα όπλα γεγονός που δείχνει ότι είχε «κακές» προθέσεις.

Στο δωμάτιο του Πάντοκ βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα όπλα.

Σχετικά άρθρα