Λαθρεπιβάτης πέθανε από ασφυξία μέσα σε βαλίτσα

Μέσα σε πλοίο!

Τραγικό θάνατο από ασφυξία βρήκε ένα 27χρονος Μαροκινός που είχε κρυφτεί σε μία βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου που βρισκόταν πάνω σε ένα φέρι μποτ.

Ο 34χρονος αδελφός του είχε επιβιβαστεί νόμιμα με το αυτοκίνητο στο πλοίο, που συνδέει τη Μελίγια (Μαρόκο) με την Αλμερία (νότια Ισπανία). Φαίνεται ότι προσπάθησε να περάσει κρυφά τον 27χρονο στην Ισπανία, κρύβοντάς τον στο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ανακάλυψε ότι ο μικρότερος αδερφός του δεν ανέπνεε πια και ειδοποίησε το πλήρωμα. Τελικά συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στις αρχές Μαΐου ένα οκτάχρονο αγόρι από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε βρεθεί κρυμμένο μέσα σε μία βαλίτσα από τους συνοριοφύλακες, σε φυλάκιο ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα. Ο πατέρας του, που κατοικούσε στην Ισπανία, είχε προσπαθήσει να το φέρει στη χώρα κρυφά, επειδή ο μισθός του δεν επαρκούσε για να ζητήσει άδεια παραμονής για το παιδί.

Η εικόνα του αγοριού σε εμβρυακή στάση μέσα από τις ακτίνες Χ είχε προκαλέσει οργή στην Ισπανία, όπου τελικά απέκτησε προσωρινή άδεια παραμονής και ξαναβρέθηκε με τους γονείς του.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα