Λένε «όχι» στα Social media, αλλά «ναι» στο Pornhub!

Οι χρήστες του Internet δίνουν τα κλικ τους σε ιστοσελίδες ενηλίκων

Την πορνογραφία από τα κοινωνικά δίκτυα και τις σειρές δείχνουν να προτιμούν οι χρήστες του διαδικτύου βάσει μιας νέα λίστας με τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα websites στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρεία SimilarWeb, και την ετήσια κατάταξη των κορυφαίων ιστότοπων που επισκέπτονται οι χρήστες του διαδικτύου που ζουν στις ΗΠΑ, το Porn hub έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το Twitter, το Instagram, το eBay, το Netflix και το Wikipedia.

Μπορεί λοιπόν στην κορυφή της λίστας να βρίσκονται το Google, το Facebook και το YouTube στην πρώτη δεκάδα όμως υπάρχουν άλλοι τρεις ιστότοποι, pornhub.com, xnxx.com και xvideos.com και μάλιστα κάποιο εξ αυτών ξεπερνούν σε επισκεψιμότητα κολοσσούς της τεχνολογίας.

Με το πορνό να διατίθεται πλέον δωρεάν στο Διαδίκτυο και να είναι συγχρόνως προσβάσιμο, ο αριθμός των sites ενηλίκων και το traffic το οποίο συγκεντρώνουν έχει αγγίξει κόκκινο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν 700 – 800 εκατ. μοναδικές σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου εκ των οποίων τα 3/5 τα συναντάμε στην Αμερική. Το PornHub ισχυρίζεται ότι το 2014 είχε περισσότερες από 80 δισ. θεάσεις (viewings) και περισσότερους από 18 δισεκατομμύρια επισκέπτες (visitors).

Η εταιρεία Mindgeek – μέσω της οποίας διοχετεύεται το περιεχόμενο του PornHub – είναι ένας από τους ισχυρότερους φορείς αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία σε ό, τι αφορά κυρίως το traffic. Η εταιρεία αναφέρει πως τα sites της εξυπηρετούν περισσότερους από 100 εκ. επισκέπτες ημερησίως οι οποίοι καταναλώνουν 1,5 Terabits το δευτερόλεπτο – αρκετό για να κατεβάσει κανείς 150 ταινίες μεγάλου μήκους. Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι η βιομηχανίας του πορνό συνεχίζει να ανθίζει και αποφέρει εκατομμύρια στο «εργατικό δυναμικό» της.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα