Λεβέντης: Οι βόρειοι σε κοιτούν στα μάτια

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι” φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων γι ακόμη μια φορά υποστήριξε ότι το κόμμα του θα έμπαινε άνετα στη Βουλή αν γινόντουσαν ξανά εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφορές… των νότιων με τους βόρειους που του έδωσαν πολύ μεγάλα ποσοστά στη Θεσσαλονίκη.

“Οι Βόρειοι ψήφισαν, οι νότιοι όχι. Κι αυτό γιατί οι Βόρειοι σε κοιτούν στα μάτια και ξέρουν ότι λες αλήθειες. Στο Νότο διοικεί το Mega, ο Ant1 και οι δημοσκοπήσεις”.

Για το τι χρειάζεται η Ελλάδα, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν σαφής: “Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι οι σωστές μεταρρυθμίσεις. Έπρεπε εξ’ αρχής αντρίκεια να συμφωνήσουμε για το στόχο με τους Ευρωπαίους. Να πούμε στο λαό ότι τελείωσε το “γλέντι”, να κόψουμε τις παθογένειες, να μηδενίσουμε το έλλειμμα. Και μετά να βγούμε έξω και να ζητήσουμε βοήθεια, αφού θα έχουμε κάνει το καθήκον μας”.

Για το τι έγινε και τον πολέμησαν στο παρελθόν: “Εγώ έλεγα αλήθειες και ένα πολιτικό σύστημα πήγε να με διασύρει. Με έλεγε γραφικό και άλλα. Μίλησα για το πόθεν έσχες, ζήτησα να σταματήσει το ρουσφέτι. Και όλα αυτά τους πείραζαν. Και την κοινωνία που ήταν βολεμένη και την πολιτεία που ήταν ένοχη”.

Για το αν θα έμπαινε το κόμμα του στη Βουλή, έδειξε βέβαιος ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν και μάλιστα… άνετα: “Η τωρινή δύναμη της Ένωσης Κεντρώων είναι άνω των 5 μονάδων. Οι… στημένες δημοσκοπήσεις δείχνουν 2,9, αλλά δεν τις πιστεύω. Θα μπαίναμε άνετα στη Βουλή αν γίνονταν τώρα εκλογές. Δεν τολμάω να ισχυριστώ ότι θα μπω στη Βουλή για να “σας σώσω”. Θέλω απλά μια συνετή εκπροσώπηση με αλήθειες. Η Ένωση Κεντρώων είναι το δικαίωμα της κοινωνίας να κοπούν τα προνόμια και τα ρουσφέτια”.

Για τα υπόλοιπα κόμματα και για περίπτωση συνεργασίας: “Τα υπόλοιπα κόμματα είναι συστημικά. Το πολιτικό σύστημα με φοβόταν. Πιστεύω ότι τα 2 μεγάλα κόμματα όταν έδιναν λεφτά στα κανάλια για τις διαφημίσεις, έλεγαν παράλληλα “μην βάλετε διαφήμιση της Ένωσης Κεντρώων”. Δεν θα συνεργαζόμουν με κανένα κόμμα. Τα κόμματα δεν είναι γραφεία εύρεσης εργασίας”.

πηγή: thestival

Σχετικά άρθρα