Ληστές για… κλάματα στη Στυλίδα

Τους συνέλαβαν ενώ έτρωγαν σε σουβλατζίδικο

Τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών αρχών σε συνδυασμό με το σύστημα… ασφάλειας των τραπεζικών συναλλαγών γλίτωσαν από τα χειρότερα έναν 53χρονο ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο χωράφι του σε ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες.

Όπως μεταδίδει το lamianow.gr, την ώρα που που εκτελούσε τις εργασίες του είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του λίγα μέτρα πιο πέρα (σε ερημική τοποθεσία). Τρία άτομα -πιθανότατα Ρομά- (που πιθανόν αναζητούσαν βάνες ή μετασχηματιστές στους αγρούς) –βάσει του ρεπορτάζ- προσέγγισαν το όχημα του, που για κακή του τύχη ήταν ξεκλείδωτο και στο εσωτερικό του βρισκόταν το τσαντάκι στο οποίο είχε όλα τα σημαντικά του έγγραφα.

Ο 53χρονος άνδρας (που είχε πάνω του το κινητό του τηλέφωνο) δεν αντιλήφθηκε αρχικά την κλοπή αλλά κατάλαβε πως κάτι συνέβαινε όταν τον ενημέρωσαν αρχικά με SMS και εν συνεχεία με τηλέφωνο από την τράπεζα για ασυνήθιστη συναλλαγή! Αφού ενημερώθηκε, μπλόκαρε τις κάρτες και βοήθησε τις αρχές να συλλάβουν τους δράστες!

Τι είχε συμβεί;

Οι τρεις ληστές είχαν βρει το πορτοφόλι του το οποίο εμπεριείχε τραπεζικές κάρτες, βιβλιάρια τραπέζης και άλλα πολύτιμα έγγραφα καθώς και ένα ποσό κοντά στα 50 ευρώ. Αφού αφαίρεσαν τις κάρτες και το χρηματικό ποσό βγήκαν… για ψώνια! Για την ακρίβεια ψώνισαν με την διαδικασία των ανέπαφων συναλλαγών 3(!) φορές κρέας, άλλες 3 φορές έβαλαν βενζίνη, αγόρασαν τσιγάρα και άλλα ψιλικά φτάνοντας από την Στυλίδα μέχρι και το Λιανοκλάδι για να κάνουν τις… αγορές τους.

Πως τους έπιασαν!

Ο 53χρονος ενημερώθηκε από την τράπεζα για την ώρα και τα ποσά των συναλλαγών και άμεσα κατευθύνθηκε στο ΑΤ Στυλίδας προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Οι αστυνομικοί πήγαν στα καταστήματα που είχαν κάνει τις ανέπαφες συναλλαγές οι τρεις ληστές και αφού εξέτασαν τις κάμερες και τις αντιστοίχησαν με τις συναλλαγές έδωσαν σήμα και στο Α.Τ Λαμίας για το συγκεκριμένο όχημα. Άμεσα άνδρες της Άμεσης Δράσης τους αναζήτησαν και τους εντόπισαν σε κατάστημα εστίασης να γευματίζουν με “πιτόγυρα” κατά το ρεπορτάζ! Οι τρεις ληστές αρχικά αρνήθηκαν την κλοπή λέγοντας πως βρήκαν το τσαντάκι στον δρόμο αλλά λίγο αργότερα κατέληξαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στο ΑΤ Λαμίας.

Οι συνολικές απώλειες για τον παθόντα ήταν κοντά στα 200 ευρώ.

Το όλο περιστατικό διήρκεσε περίπου 2.30 ώρες. Η κλοπή πραγματοποιήθηκε από τις 10.30-11.00 ενώ οι τρεις δράστες είχαν καταλήξει με χειροπέδες λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι. Αναμφίβολα θα πρέπει να εξάρουμε τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών του Α.Τ Στυλίδας και του Α.Τ Λαμίας.

Σχετικά άρθρα