Ληστεία… Casa de Papel! (video)

Αρπαξαν 750 κιλά χρυσό

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της ληστείας «μαμούθ» που σημειώθηκε την Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στην Βραζιλία, όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο στον τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου και άρπαξαν 750 κιλά χρυσού αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Στη ληστεία στη Βραζιλία, που θυμίζει τον 3ο κύκλο της δημοφιλούς ισπανικής σειράς «La Casa de Papel», όπου ο El Profesor και η παρέα του υποδυόμενοι αξιωματικούς του στρατού μπουκάρουν με βαρέα οχήματα στην Τράπεζα της Ισπανίας με σκοπό να κλέψουν τα αποθέματα χρυσού, συμμετείχαν συνολικά οκτώ άτομα ντυμένοι σαν αξιωματικοί της αστυνομίας, με καλυμμένα πρόσωπα, όπου έφτασαν στο αεροδρόμιο με δύο μαύρα φορτηγάκια που ήταν παρόμοια με τα οχήματα της ομοσπονδιακής αστυνομίας!

Βίντεο: Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο
Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, κρατώντας βαρύ οπλισμό. Η ληστεία έγινε σε μόλις σε λίγα λεπτά με τους δράστες να αναγκάζουν τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με την αμύθητη λεία και εν συνεχεία τράπηκαν φυγή.

Οπως γίνεται γνωστό από έκθεση των Αρχών οι ληστές εκτός από τα 750 κιλά χρυσό, απέσπασαν επίσης και πολύτιμα μέταλλα, αλλά κράτησαν και 9 εργαζομένους ως ομήρους για αρκετές ώρες. Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Τα δύο οχήματα των ληστών βρέθηκαν καμμένα σε απόσταση 20 χλμ. από το αεροδρόμιο, ενώ η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.

Το βίντεο από τη μυθική ληστεία στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο

Εντωμεταξύ, στη βραζιλιάνικη τηλεόραση προβάλλονται βίντεο από κάμερες ασφαλείας με τη μυθική ληστεία αλά Casa de Papel:

Σχετικά άρθρα