Λιβύη: Πέντε νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί σε τροχαίο

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας για τον θάνατο των στελεχών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στη Λιβύη την ώρα που η αποστολή είχε φτάσει με ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε σοροί επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27, ενώ σημειώνεται ότι οι τρεις ανήκουν σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δύο σε πολίτες διερμηνείς που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι, συνεπεία του «φρικτού», όπως το χαρακτήρισε, τροχαίου δυστυχήματος, 15 Έλληνες στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, 5 εκ των οποίων σοβαρά.

Η ανακοίνωση του Νίκου Δένδια

Ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη :

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος,  συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.  H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Πώς έγινε το τροχαίο

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση, όπως έγινε γνωστό.

Όπως είναι γνωστό, στο όχημα της ελληνικής αποστολής μετέβαιναν γιατροί, νοσηλευτές και μεταφραστές.

Σχετικά άρθρα