Λήξη συναγερμού στην Καγκελαρία

«Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο» αναφέρει εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφού ερεύνησε πέντε αντικείμενα που παραδόθηκαν στο γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο κεντρικό Βερολίνο.

Αξιωματικοί είχαν αποκλείσει την καγκελαρία καθώς οι υπουργοί συγκεντρώνονταν για μια πρωινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εκεί. Η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ιδιαίτερα αυξημένου συναγερμού μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι που σκότωσαν 130 ανθρώπους.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά και η αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό της περιοχής αργότερα στη διάρκεια του πρωινού. “Οι ειδικοί δεν βρήκαν τίποτε ύποπτο”, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Είπε πως πέντε αντικείμενα ανοίχθηκαν χωρίς να διευκρινίζει αν επρόκειτο για δέματα ή επιστολές.

Η αστυνομία έκλεισε δύο σταθμούς τρένων στο Μόναχο την Πρωτοχρονιά αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μαχητές από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις.

Το 2010, η αστυνομία είχε κατάσχει ένα δέμα στην αίθουσα ταχυδρομείου της Μέρκελ στην καγκελαρία, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ περιείχε εκρηκτικά που είχαν σταλεί από την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Το χάος στις Η.Π.Α.! (pics+video)

Το σώμα των ενόρκων υπερασπίστηκε την απόφασή του, λέγοντας πως «πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις φαντασίες» ενώ ο αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να καλέσει τους κατοίκους να «αντιδράσουν ειρηνικά» στην απόφαση. H απόφαση, μετά την εξέταση των μαρτυριών, να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον για το θάνατο του αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν ανακοινώθηκε […]