Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε… 20 λεπτά!

Η’ θα μας τρελάνουν, ‘η θα μας χαζέψουν!

Μια μέρα θα υπάρξει αεροπλάνο, το οποίο σας επιτρέπει να ταξιδεύετε από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη σε λιγότερο από το χρόνο που χρειάζεται για να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ!

Προς το παρόν το Antipode, το αεροπλάνο της νέας γενιάς, θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε μόλις 20 λεπτά!

Η ιδέα για το Antipode προήλθε από τον Καναδό σχεδιαστή Charles Bombardier, με τον σχεδιασμό του να στηρίζεται σε μία νέα τεχνική που ονομάζεται “long penetration mode”, η οποία επιτρέπει στο αεροπλάνο να φτάσει σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες πολύ πιο γρήγορα από τα σημερινά τζετ.

Όπως αναφέρει ο Independent, το τζετ θα μπορεί να μεταφέρει δέκα επιβάτες και θα απογειώνεται από ένα κανονικό διάδρομο του αεροδρομίου. Από εκεί θα σηκώνεται κάθετα από το έδαφος στα 40.000 πόδια και μόλις φτάσει σε αυτό το σημείο, οι ενισχυμένοι πύραυλοι που διαθέτει θα τον “εκτοξεύουν” με ταχύτητα μέχρι και 24 Mach (δέκα φορές πιο γρήγορα από το Concorde και 21 φορές την ταχύτητα του ήχου).

Θα είναι σε θέση να πετάξει με 16.000 μίλια ανά ώρα, τη στιγμή που ένα συμβατικό τζετ Boeing 747 μπορεί να φτάσει τα 570 μίλια ανά ώρα.

Παράλληλα, το Antipode θα μπορεί να κάνει τον γύρο όλου του πλανήτη σε χρόνο λιγότερο από όσο απαιτείται για να παρακολουθήσετε έναν… ποδοσφαιρικό αγώνα!

Ο Bombardier είπε στο BBC: «Η ιδέα της μετάβασης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ας πούμε σε 20 λεπτά – αυτό είναι που πιστεύω ότι πραγματικά εντυπωσιάζει τους ανθρώπους.

Είναι κάτι που πάντα οι άνθρωποι ήθελαν. Ένα σύστημα μεταφοράς που θα μπορούσε να σας μεταφέρει από τη μία πλευρά της Γης στην άλλη».

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. η κάθετη άνοδος πόσα G επιβαρύνει τους επιβάτες; θα πρέπει να περνάνε εκπαίδευση σαν τους αστροναύτες για να μπορούν να ανταπεξέρθουν στις πιέσεις; σαν να μη τα χει σκεφτεί καλά ο Καναδός

    1. φίλε μου ο Καναδός δεν είναι τυχαίος στο χώρο της αεροναυπηγικής.
      Εσύ λες για την άνοδο, που απ᾽ ό,τι κατάλαβα θα γίνεται σχετικά ομαλά. Μάλλον θα είναι κάτι σαν VSTOL(;;;;;) αεροπλάνο -υποθέτω θα ανεβαἰνει αργά μέχρι τότε…..εγώ δεν κατάλαβα τί θα γίνεται στα 40.000 πόδια με τα 25 G και την καταπόνηση που θα δέχεται το σώμα. Γιατί αν δεν κάνω λάθος στα 40.000 πόδια πετάει πχ και Α380 και δε βλέπω να αλλάζει ιδιαίτερα η ταχύτητα του σε σχέση με άλλα παρόμοια αεροπλάνα που πετάνε πχ στα 30,000 πόδια.
      Υποθέτω ότι κάτι θα παίζει με το θάλαμο των επίβατων, αλλά μην έχουμε και απαιτήσεις για λεπτομέρειες σε τέτοιου είδους άρθρα

Comments are closed.