Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε… 20 λεπτά!

Σε λιγότερο από το χρόνο που χρειάζεται για να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ

Μια μέρα θα υπάρξει αεροπλάνο, το οποίο σας επιτρέπει να ταξιδεύετε από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη σε λιγότερο από το χρόνο που χρειάζεται για να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ!

Προς το παρόν το Antipode, το αεροπλάνο της νέας γενιάς, θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε μόλις 20 λεπτά!

Η ιδέα για το Antipode προήλθε από τον Καναδό σχεδιαστή Charles Bombardier, με τον σχεδιασμό του να στηρίζεται σε μία νέα τεχνική που ονομάζεται “long penetration mode”, η οποία επιτρέπει στο αεροπλάνο να φτάσει σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες πολύ πιο γρήγορα από τα σημερινά τζετ.

Όπως αναφέρει ο Independent, το τζετ θα μπορεί να μεταφέρει δέκα επιβάτες και θα απογειώνεται από ένα κανονικό διάδρομο του αεροδρομίου. Από εκεί θα σηκώνεται κάθετα από το έδαφος στα 40.000 πόδια και μόλις φτάσει σε αυτό το σημείο, οι ενισχυμένοι πύραυλοι που διαθέτει θα τον “εκτοξεύουν” με ταχύτητα μέχρι και 24 Mach (δέκα φορές πιο γρήγορα από το Concorde και 21 φορές την ταχύτητα του ήχου).

Θα είναι σε θέση να πετάξει με 16.000 μίλια ανά ώρα, τη στιγμή που ένα συμβατικό τζετ Boeing 747 μπορεί να φτάσει τα 570 μίλια ανά ώρα.

Παράλληλα, το Antipode θα μπορεί να κάνει τον γύρο όλου του πλανήτη σε χρόνο λιγότερο από όσο απαιτείται για να παρακολουθήσετε έναν… ποδοσφαιρικό αγώνα!

Ο Bombardier είπε στο BBC: «Η ιδέα της μετάβασης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ας πούμε σε 20 λεπτά – αυτό είναι που πιστεύω ότι πραγματικά εντυπωσιάζει τους ανθρώπους.

Είναι κάτι που πάντα οι άνθρωποι ήθελαν. Ένα σύστημα μεταφοράς που θα μπορούσε να σας μεταφέρει από τη μία πλευρά της Γης στην άλλη».

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Δηλαδή κληρώνεσαι με Αστάνα και πας εκεί σε ένα τέταρτο. Από το Express των Βορείων στο Express των αιθέρων.

  2. Και πώς θα αντέξουν οι επιβάτες τέτοια ταχύτητα, χωρίς να έχουν εκπαίδευση αυστροναυτών; Ό,τι μόνωση και να έχει ο θάλαμος, τα Μαχ δεν θα είναι ανεκτά από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Όχι ότι δεν θα επιτευχθεί κι αυτό κάποτε βέβαια, απλά ειναι ουτοπικό για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια, οποτε οι περισσότεριο απ’ εμάς δεν θα το προλάβουμε καν, ή θα είμαστε πολύ μεγάλοι ηλικιακά για να “ανέβουμε” σε κάτι τέτοιο.

    1. Μόνο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, αλλιώς με τέτοιες ταχύτητες και επιτάχυνση βαρύτητας g (9,81 m/sec^2 στην επιφάνεια της Γης) οι επιβάτες θα είχαν φαινόμενο βάρος από 1 τόνο και πάνω. Μιλάμε όμως για 40.000 πόδια που η g μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα της απόστασης από το κέντρο βάρους της Γης). Θα τα έχουν υπολογίσει οι άνθρωποι, δε νομίζω να δημοσιεύουν τέτοιες μελέτες για πλάκα.

Comments are closed.