«Λουκέτο» σε ιστορικό μπαρ του κέντρου Θεσσαλονίκης

Κλείνει μετά 40 χρόνια λειτουργίας

Τέλος εποχής για το ιστορικό μπαρ της Θεσσαλονίκης, το «Flou», το οποίο εδώ και 40 χρόνια δεσπόζει στη νυχτερινή ζωή της πόλης με πιστούς θαμώνες.

Την είδηση πως το αγαπημένο μπαρ στην Νικηφώρου Φωκά 9 κλείνει τις πύλες του έκανε γνωστή ο ιδιοκτήτης, Μιχάλης Καρδαχάκης, με ανάρτησή του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος θα πρέπει να εγκαταλειφθεί μέχρι το τέλος Μαΐου, καθώς το ακίνητο πουλήθηκε και θα γίνει ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

«ΠΕΡΙ FLOU κ.τ.λ. Είχαν μείνει τα κουφώματα και οι μεταχειρισμένες καρέκλες καφενείου που είχαμε βρει με το Δημήτρη και τρίβαμε και τρίβαμε και άντε αυτό και άντε εκείνο και είμασταν καιρό πολύ οι δυο μας μέσα στον άδειο χώρο κι έφτασε μια μέρα του φθινοπώρου 1980 και ανοίξαμε κι αυτός ο άδειος χώρος γέμισε ξαφνικά με κόσμο και μου φαίνονταν παράξενο , κι έτσι άρχισε να ζει ένας οργανισμός , ένα όχημα , ένα σπιτικό , ένα μπάρ , που το ονομάσαμε FLOU . Και αυτό το όχημα άρχισε να κινείται μέσα στο χρόνο κι έφτασε μέχρι σήμερα

Ξύνω πληγή τώρα και πονάει πολύ αλλά μια και άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως κλείνει το Flou κάτι πρέπει να πω κι εγώ επισήμως . Όντως τελειώσαμε , πρέπει να εγκαταλείψουμε το χώρο μέχρι τέλος Μαϊου . Πουλήθηκε ολόκληρη η οικοδομή σε κάποιους επενδυτές και θα γίνει ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα . Όπως καταλαβαίνετε το Flou άντεξε πολλά αλλά πέφτει υπέρ βωμών και εστιών , δηλαδή υπέρ της πολυπόθητης ” ανάπτυξης” .

Θέλαμε να κάνουμε ένα τριήμερο πάρτυ μέσα στο Μάιο να αποχαιρετήσουμε τη πόλη , αλλά ήρθε κι αυτός ο εισβολέας Κορωνοιός και τα μπέρδεψε όλα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα .

Το φθινόπωρο θα κλείναμε 40 χρόνια , ίσως τα γιορτάσουμε σ’ έναν άλλο χώρο . Αν και χώρο σαν αυτό που είχαμε δύσκολα βρίσκεις . Θα επανέλθουμε επί της ιστορίας . Άντε κλείνω γιατί θα με πιάσουν τα σιρόπια , πώς το λένε . Σας φιλούμε .

Ο υπογράφων και όλο το πλήρωμα του σκάφους».

Από την επιβεβαίωση της είδησης του λουκέτου και μετά, δεκάδες φίλοι του ιστορικού μπαρ αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο το αγαπημένο τους μαγαζί.

Κεντρική φωτογραφία από χρήστη του Facebook.

Σχετικά άρθρα